Обиљежено 16 година од пожара у Дому културе

Срна
Foto: срна

ГРАДИШКА - У Градишци је данас обиљежено 16 година од стравичног пожара у бившем Дом културе "Вељко Чубриловић", у којем су страдале три раднице предузећа "Симпо-СИК" Гордана Ждеро, Биљана Плотан Шешум и Дијана Ећимовић.

Тим поводом код Културног центра Градишка положено је цвијеће код споменика "Три сузе небеснице у вјечности".

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је сјећање на три трагично страдале суграђанке опомена да надлежни морају да воде рачуна о сигурности јавних објеката и безбједности грађана. "Не смијемо дозволити да се такав случај понови", истакао је Аџић.

У договору са породицама страдалих, ове године подигнут је споменик "Три сузе небеснице у вјечности", а првобитно постављена плоча са фотографијама и именима Гордане Ждеро, Биљане Плотан Шешум и Дијане Ећимовић сада је у холу Културног центра. Због неисправних електроинсталација, 16. новембра 2005. године у некадашњем Дому културе "Вељко Чубриловић" избио је пожар у којем су погинуле три раднице предузећа "Симпо-СИК", док се скоком са другог спрата од сигурне смрти спасио Живко Шукало.

 У пожару, који је избио због неисправних електроинсталација, изгорио је готово цијели књижни фонд Народне библиотеке, неколико атељеа и бројни умјетнички експонати.

 Неколико година касније, на темељима изгорјелог Дома културе, изграђен је данашњи Културни центар Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана