Обиљежено 150 година дјеловања Сестара милосрдница у Дервенти

Срна
Обиљежено 150 година дјеловања Сестара милосрдница у Дервенти

ДЕРВЕНТА - У просторијама Хрватског културног друштва “Напредак” Дервента данас је одржана Свечана академија поводом јубилеја 150 година дјеловања Сестара милосрдница и њиховог доласка у Дервенту.

Свечаној академији претходила је миса у цркви Светог Јураја, а отворена је и изложба фотографија и докумената забиљежених током 150 година рада сестара у граду на Укрини, гдје данас дјелују три сестре.

-Сестре милосрднице из самостана Свете Лујзе у Дервенти сваког дана измолимо литаније Духу Светом или Светој Лујзи да нам досадашње дјеловање дуго 150 година буде благословено и да нам да снаге да и даље чинимо и носимо милосрдну љубав свима потребнима - рекла је сестра Аугустина.

На академији је наступио збор сестара милосрдница, те хор пензионера, као и појединци са пригодним рецитацијама и пјесмама, а приказан је и кратки документарни филм о раду сестара у Дервенти.

Свечаној академији присуствовао је и генерални конзул Хрватске у Бањалуци Зоран Пиличић, досадашњи потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, градоначелник Дервенте Милорад Симић и други.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана