Обиљежене 24 године од формирања Шестог одреда

Срна
Обиљежене 24 године од формирања Шестог одреда

Лакташи - Служењем парастоса и полагањем вијенаца код спомен-плоче погинулим припадницима Специјалне бригаде полиције у Трну код Лакташа данас је обиљежено 24 године од оснивања Шестог одреда ове бригаде.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је у рату погинуло 13 припадника овог одреда, као и да је у одреду било више од 200 рањавања.


"Нама који смо преживјели протекли рат част је да одржимо ову традицију и убудуће обиљежавамо све дане наших одреда, као и Специјалне бригаде полиције", рекао је Лукач новинарима у бази Специјалне антитерористичке јединице МУП-а, коју је оцијенио као веома обучену јединицу.

Он је навео да се одржавају контакти са породицама погинулих припадника Специјалне бригаде полиције, те да је данас формирано удружење ветерана овог одреда путем којег ће контакти бити ефикаснији.

Предсједник Удружења ветерана Шестог одреда Специјалне бригаде полиције Зоран Крајновић рекао је да ће ово удружење радити на унапређењу положаја и остваривању права ветерана и њихових породица, а прије свега брига ће бити усмјерена ка породицама погинулих сабораца.

Шести одред једна је од најелитнијих специјалних јединица Републике Српске и био је скоро на свим ратиштима током одбрамбено-отаџбинског рата.

Најтежа ратишта била су бихаћко, сарајевско и ратиште на Горажду, а неке од најзначајнијих акција у којима су учествовали припадници Шестог одреда су проширење Коридора, учешће у акцији извлачења бијељинског одреда из окружења на Мајевици, заузимање коте 850 на Жучи, те сарајевско ратиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана