Обиљежена крсна слава храма у Доњој Слатини код Шамца, јединог у СПЦ посвећеног Светом Лупу

Срна
Обиљежена крсна слава храма у Доњој Слатини код Шамца, јединог у СПЦ посвећеног Светом Лупу

ШАМАЦ - У Цркви Светог Лупа у Доњој Слатини код Шамца јутрос је служена Света литургија поводом крсне славе тог мјеста и храма - јединог у Српској православној цркви /СПЦ/ посвећеног овом светитељу.

Свештеник Драган Павловић је у бесједи истакао да је ова црква, саграђена и освештана 2006. године, једина у цијелој СПЦ која је посвећена овом великом светитељу цркве Христове, учитељу и молитвенику пред пријестолом Божијим.

Свештеник је нагласио да се у цркви у Доњој Слатини, од њене изградње, окупља народ ове парохије да обиљеже славу храма и цијелог села, јер храм чине живим они који долазе на молитве.

Он је указао на потребу човјекољубља и у овом савременом веома тешком времену јер је то порука Јеванђеља, као и на молитву Богу да се не скрене са правог пута који је тежак и трновит.

“Треба да се молимо Господу Богу за милост Божију и за нас и за све ближе, да се молимо да нам Господ Бог буде помоћник да издржимо на том путу спасења”, навео је свештеник Павловић.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, који је присуствовао литургији, рекао је да се Општинска управа увијек одазове позиву и помаже Цркву, уз подсјећање да се током године за вјерске заједнице на шамачком подручју издавају одређена средства, а ове године је то износ од 15.000 КМ.

“Драго ми је овдје доћи и честитати, поготово у овим тешким тренуцима кроз које пролази српски народ у Црној Гори и правславни вјерници. Данас очекујем да, ако Бог да, на Цетињу прође све у реду”, рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана