Обиљежена годишњица формирања Осмог одреда Специјалне бригаде полиције РС

Ж. Д.
Обиљежена годишњица формирања Осмог одреда Специјалне бригаде полиције РС

Источно Сарајево - Годишњица формирања Осмог одреда Специјалне бригаде полиције РС у Источном Сарајеву обиљежена је парастосом погинулим специјалцима у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама и полагањем вијенаца и цвијећа на спомен-обиљежје код Полицијске станице у Источном Сарајеву.

Ратни командант ове јединице Бранислав Окука рекао је да је саборност и херојство сарајевских Срба у темељима РС.

- Поносни смо што смо дио Специјалне бригаде полиције која је од Требиња до Новог Града бранила сваки педаљ ове земље и учествовала у свим значајнијим биткама за РС - рекао је Окука.

Начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево, Српко Косорић подсјетио је да је у Одбрамбено-отаџбинском рату 21 припадник Специјалне бригаде полиције уградио живот у темеље Српске.

- Овај одред формиран је у посебним условима у Одбрамбено-отаџбинском рату, у вријеме када је општина Илиџа била подијељена на двије стране - рекао је Косорић.

Даница Росуљаш, мајка погинулог припадника Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Драгољуба Росуљаша, каже да је саборци њеног сина никад нису заборавили и да су увијек били спремни да јој помогну.

- Увијек ме позивају и сјете ме се. Све су ми помогли, ријешили стамбено питање. У њима када их сретнем видим и свога сина - рекла је Даница.

Осми одред Специјалне бригаде полиције РС је за вријеме рата имао 448 припадника од којих је 21 погинуо. Косорић је породицама погинулих уручио медаље заслуга за народ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана