Обиљежена 11. годишњица од пожара у Дому културе Градишка

М. В.
Обиљежена 11. годишњица од пожара у Дому културе Градишка

Градишка - Поменом, прислуживањем свијећа, те полагањем вијенаца испред Културног центра у Градишци јуче је обиљежено 11 година од пожара у Дому културе "Вељко Чубриловић", у којем су погинуле Гордана Ждеро, Биљана Плотан-Шешум и Дијана Ећимовић.

Породице жртава, пријатељи, представници локалних власти и други суграђани присјетили су се 16. новембра 2005, када је, због неисправних електроинсталација, избио пожар, у којем су погинуле три раднице предузећа "Симпо-СИК".

Слика пламена који гута све пред собом и данас је пред очима Живку Шукалу, који се од сигурне смрти спасио тако што је скочио са другог спрата.

- Ни послије 11 година не блиједе сјећања на стравичан пожар и страдање три блиске особе, које су биле у најбољим годинама. Не смијемо допустити да се оваква трагедија икада више понови - рекао је Шукало.

Директор градишког "Симпа" Јово Плотан, који је стриц погинуле Биљане Плотан-Шешум, каже да је од пожара прошло само вријеме, али да у срцима чланова породица страдалих, њихових колега и пријатеља туга и бол не пролазе.

- Страдале су ревносне раднице и честите особе. Сједиле су на свом радном мјесту, вриједно обављале посао и нису осјетиле надолазећи пламен - истакао је Плотан.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић је казао да ова трагедија свима треба да буде опомена, те да се мора водити рачуна о свим јавним објектима, да би били безбједни сви они који бораве у њима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана