Обиљежен Свјетски дан бицикла

Срна
Обиљежен Свјетски дан бицикла

БИЈЕЉИНА - Свјетски дан бицикла обиљежен је данас у Бијељини бициклистичким дефилеом у организацији "Пошта Српске".

Уз учешће поштоноша и чланова Бициклистичког клуба "Бијељина", на градском тргу је промотивном вожњом истакнута важност и приступачност бицикла у достави поште, али и свакодневном животу грађана.

Управа "Пошта Српске" наградила је новим бициклом поштоношу који беспријекорно врши доставу у највећем рејону у Радној јединици Бијељина Славишу Брњића.

"Употреба бицикла нам је омогућила бржу доставу, растерећење саобраћаја и, што је најважније, помогла у очувању наше природе", рекао је директор "Пошта Српске" Миладин Радовић.

Према његовим ријечима, бицикл као превозно средство поштоноша Републике Српске је, због приступачног терена, најзаступљенији у Бијељини.

Директор Радне јединице за поштански саобраћај Бијељина Радо Бјелица изразио је захвалност Управи "Пошта Српске" што је овај град изабран да буде домаћин обиљежавања Свјетског дана бицикла.

"Вожња бицикла нам помаже да постанемо и останемо здрави, да смањимо загађење животне средине и да се више дружимо", истакао је Бјелица. Дјеца из градског вртића "Чика Јова Змај" су својим присуством уљепшала ову манифестацију. Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић најавио је да ће новим регулационим плановима бити омогућена изградња више бициклистичких стаза у Семберији како би подстакли грађане да користе бицикл, саопштено је из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана