Oбиљежен Дан града Приједор: Његовањем традиције до европских вриједности

С. Та.
Oбиљежен Дан града Приједор: Његовањем традиције до европских вриједности

Приједор - Желимо да будемо проевропски град, односно град наслоњен на традицију, али са европским вриједностима, поручио је јуче градоначелник Приједора Марко Павић на Свечаној академији уприличеној поводом обиљежавања Дана града.

- Нисмо уопште оптерећени да ли ћемо ући или нећемо у Европску унију, али хоћемо добре праксе да примијенимо овдје у Приједору и управо због такве логике је наш град добитник низа признања - казао је Павић.

Предсједник Владе РС Жељка Цвијановић је поручила да је Приједор постао град добрих нота, добре атмосфере и да је поносна на резултате који су постигнути у Приједору.

Она је истакла да заслуга за то припада локалним, али и републичким властима које су се трудиле, онолико колико је то било могуће, да реализују значајне пројекте.

- Ово је мјесто у којем су повучена значајна средства ИРБ-а у форми кредита, вриједности 44 милиона КМ. Заједно са општином реализује се један од великих пројеката – "Водовод и канализација". Овај пројекат се реализује на територији цијеле Српске, прецизније у 30 општина, а за Приједор је издвојено 16 милиона евра - навела је Цвијановићева.

Највише признање Плакету града за резултате постигнуте у привреди уручено је предузећу "Никић", док је Повељу почасног грађанина добила предсједник Удружења "Програм Приједор" из Трента Кристина Бертоти. Свечаној академији у приједорском позоришту присуствовали су конзули више земаља, министри у Влади РС, начелници сусједних општина, делегације братских градова и други гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана