Обиљежавање Дана општине: Док је српског народа Дрвар ће бити слободан

РТРС
Foto: РТРС

ДРВАР - У Дрвару су у оквиру обиљежавања Дана општине положени вијенци на Споменик жртвама фашистичког терора, а одржан је и свечана сједница Општинског вијећа. У току је и академија.

Вијенце на споменику палим борцима у Другом свјетском рату између осталих положили су и Немања Давидовић, изасланик предсједника Републике Српске Милорада Додика, Јелена Жарић Ковачевић, изасланица предсједника Србије Александра Вучића, делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и Ања Љубојевић, потпредсједница Народне скупштине РС.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић изјавила је да ће у наредном периоду наставити да граде Дрвар и стварају боље услове за живот становника, у нади да ће Србија и Српска наставити несебично да помажу Дрвару као највећој српској повратничкој средини у ФБиХ, преноси РТРС.

- Чему нас учи овај дан, шта је поука? У потпуном безнађу Другог свјетског рата и усташког геноцида народ овог краја ослободио је Дрвар и околину. То херојство наших предака представљао је симбол слободе у свим републикама бивше Југославије. Они су то слободу донијели буквално голим рукама, и зато сјећање на њих никада не смије да изблиједи. Имате пуну подршку Србије и српског народа да живите животом достојним човјека. Док је овог народа Дрвар ће бити слободан - поручила је Јелена Жарић Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана