Обезбјеђење онемогућило улазак, сједница СО Нови Град завршена без опозиције

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД- Сједница Скупштине општине Нови Град завршена је данас без присуства одборника опозиције, а улазак у скупштинску салу обезбјеђење је онемогућило одборницима којима је на првом и другом наставку изречена мјера удаљења.

Почетак сједнице каснио је око 30 минута и у том периоду одборници опозиције нагуравали су се са обезбјеђењем и припадницима полиције.

На самом почетку рада у сали је било 16 одборника, међу којима и два опозициона Младен Шицар /ДНС/ и Зоран Култлија /СДС/.

Шицар је изразио жаљење због дешавања у локалном парламенту, уз напомену да је непримјерено да се настави рад, а у обраћању је најавио да ће напустити сједницу.

Култија је поставио питање зашто обезбјеђење није дозволило улазак Миланку Михајилици /ПДП/, који је желио да присуствује сједници као народни посланик у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске.

Предсједник Скупштине општине Зоран Кукавица објаснио је да ће посланику Михајилици бити омогућено присуство од наредне сједнице локалног парламента.

Он је подсјетио да је први пут када је настављена сједница изречена мјера удаљења одборнику Игору Таборину /ПДП/, а други пут одборницима Хасану Расавцу и Душану Гашићу из клуба ПДП-а и националних мањина, Мирку Згоњанину и Љубиши Вујановићу из Клуба одборника ДНС-а, као и Младену Шумару, Горану Кутлији и Филипу Егељићу из Клуба одборника СДС-СРС.

"Сматрам да је то било недолично понашање. Бесмислено је да се опструише рад Скупштине", рекао је Кукавица и додао да за данашњу ситуацију нису криви одборници владајуће већине.

Скупштина општине Нови Град је у наставку, уз присуство 14 одборника, усвојила извјештај о раду и годишњи план рада дјечијег вртића "Пчелица Маја", извјештај о ефектима програма подршке пољопривредницима.

На данашњем засједању усвојене су и информације о стању безбједности, у пољопривреди и привреди, основном и средњем образовању, туризму, остваривању права породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и бораца, о стању бесправне градње и заштите од пожара чиме је исцрпљен дневни ред.

Сједница локалног парламента почела је 4. новембра кад је усвојен дневни ред. У првом наставку, 10. новембра, усвојен је извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године у износу од 6.552.741 КМ, што је 50,61 одсто од плана.

Усвојена је и одлука о начину управљања, одржавања, продаје, односно резервације гробних мјеста на градском гробљу, те одлука о оснивању привредног друштва "Нови транспорт" Нови Град.

На другом наставку, у понедјељак, 14. новембра, прије него што је прекинут рад, није ни било расправе о тачкама дневног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана