Обављена ванредна дезинфекција у бијељинској Болници "Свети Врачеви"

Срна
Обављена ванредна дезинфекција у бијељинској Болници "Свети Врачеви"

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је данас због погоршане епидемиолошке ситуације обављена ванредна дезинфекција болничког круга, санитетских возила и просторија Болнице "Свети Врачеви".

Тај посао обавила је Специјализована јединица заштите и спасавања за дезинфекцију Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, у складу са претходним договором са менаџментом Болнице "Свети Врачеви".

Вршилац дужности директора Болнице Златко Максимовић рекао је да превентивне мјере имају важно мјесто у здравству, посебно у условима пандемије.

- У новој организацији рада Болнице у условима епидемије вируса корона, осим комплетне реорганизације система, проширења додатних капацитета, примарно мјесто заузима превентивна заштита грађана, као и заспослених у здравственој установи - изјавио је Максимовић.

Уз захвалност руководству Републичке управе цивилне заштите, посебно њеном директору Милану Новитовићу, Максимовић је најавио је да ће овакве и сличне активности бити континуирано спровођене у овој здравственој установи, објављено је на сајту Болнице.
Максимовић је позвао и друге јавне установе да спроведу сличне активности с циљем заштите свих грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана