О сарадњи са Грчком амбасадом у БиХ

Срна
Foto: срна

ПРИЈЕДОР - Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић изјавио је данас да је са грчким амбасадором у БиХ Димитриосом Папандреуом разговарао о могућим начинима сарадње са Амбасадом Грчке и да се нада скорој реализацији неких идеја које ће још више учврстити везу два пријатељска и братска народа.

"Ја се надам да смо били добри домаћини и да ће амбасадор понијети позитивне утиске из Приједора и поново бити наш гост, можда већ за Дан града, 16. маја", изјавио је Ковачевић новинарима у Приједору.

Папандреу је рекао да се увјерио колико је овај град диван и колико поштује грчки народ, а посебно након синоћње грчке вечери у позоришту која је била изванредна у сваком погледу.

"Овакво понашање и пријем су за очекивање када имате своју заједницу у страној земљи, рецимо грчку локалну заједницу, међутим, овдје она не постоји и самим тим сам много више одушевљен да сте нас тако дочекали", навео је амбасадор Грчке након пријема у Градској управи.

Према његовим ријечима, то само потврђује ниво културе и цивилизације ове земље и овог града, који би заправо могао послужити као примјер дипломатије другима.

Папандреу је напоменуо да се разговарало о много тема, о могућностима како побољшати и учврстити сарадњу, те изразио увјерење да ће се планови постепено успјети реализовати.

"Грчка Амбасада у БиХ предузела је иницијативу за оснивање и успостављање центара за хеленске студије односно грчких кутака широм земље. До сада смо отворили три таква кутка на Палама, у Добоју и Високом и убрзо ћемо отворити још један у Бањалуци. Тако се, као што можете видјети, приближавамо Приједору", навео је Папандреу.

Он је позвао Приједорчане да идућег мјесеца дођу на отварање четвртог грчког кутка, односно центра за хеленске студије у Бањалуци како би изблиза стекли утисак шта је то што се ради и на који начин је организовано.

"Напуштам овај предивни град са најљепшим осјећањем и емоцијама, честитам грађанима Приједора и хвала вам за гостопримство", поручио је Папандреу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана