Брчко: О ребалансу буџета на сједници 6. априла

СРНА
Брчко: О ребалансу буџета на сједници 6. априла

БРЧКО - Скупштина Брчко дистрикта ће на сједници у сриједу, 6. априла, разматрати ребаланс буџета за ову годину у износу од 27.855.000 КМ, најавио је данас предсједник Скупштине Синиша Милић.

Милић је навео да ће ребаланс буџета први пут бити разматран по процедури која је предвиђена за доношење буџета.

"У наредна два мјесеца слиједи скупштинска расправа о приједлогу који је дошао из Владе дистрикта. Имаћемо најмање једну јавну расправу и могућност амандманског дјеловања. Тек потом ћемо имати могућност изјашњења о приједлогу ребаланса буџета", рекао је Милић новинарима.

Милић очекује да ће до сриједе Скупштини бити достављено мишљење Економско-социјалног савјета о Нацрту закона о регулисању цијена у дистрикту да би се тај нацрт закона могао разматрати и усвајати у првом читању на сједници.

Он је додао да ће се пред посланицима, у другом читању, наћи и измјене закона о јавним предузећима и закона о правним лицима, извјештаји јавних предузећа, установа и других правних лица, сагласности које даје Скупштина на финансијске и друге акте правних лица, као и низ информација којима посланици остварују своје право на надзор над радом извршне власти.

У дневни ред је уврштен и низ одлука о утврђивању јавног интереса за Брчко дистрикт.

На припремном састанку за 23. редовну сједницу договорено је и да 24. буде одржана 27. априла. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана