Новогодишње скијање на стази Пољице

Срна
Новогодишње скијање на стази Пољице

ЈАХОРИНА - Олимпијски центар “Јахорина” организовао је новогодишње скијање уз идиличну планинску атмосферу са врха стазе Пољице.


Скијање је протекле ноћи било могуће од 22.00 до 2.00 часа, а цијена ски-карте износила је 50 КМ.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је да је 34. дан како Центар ради, те да је у функцији и ноћно скијање са освијетљеном стазом јер су жењели да изведу људе на свјеж ваздух уз поштовање мјера.

Љевнаић је апеловао да скијаши буду одговорни, да се придржавају мјера, носе маске и поштују дистанцу приликом укрцавања на жичару, како би на тај начин сачували ову сезону.

“Првенствено је безбједност гостију загарантована, па су отказане све манифестације и концерти. Омогућено је скијање на отвореном, као и прелијепе шетње планином”, изјавио је Љевнаић новинарима и додао да су на стазама и три пункта за дезинфекцију.

Љевнаић је рекао да с циљем подсјећања скијаша да је обавезна марама или маска, сваког дана подијеле двије бесплатно, ономе ко први дође ујутру и увече до Олимпијског бара на врху планине.

Према његовим ријечима, на планини су и двије нове амбуланте, смањен је капацитет људи у кабини гондоле, тако да су се потрудили да поштују мјере и више него што треба.

Љевнаић је нагласио да сви морају бити одговорни како би Јахорина радила и сачувала 2.000 радних мјеста који директно зависе од рада Центра.

Он је навео да је Олимпијски центар увео и “корона гаранцију” и свако ко одустане од скијање због вируса, враћа му се новац или су ски-дани замијењени за сљедећу сезону, а скијаши из региона коме је потребан пи-си-ар /ПЦР/ тест за повратак могу да се тестирају на Јахорини.

“Имамо сарадњу са Институтом за јавно здравство Републике Српске и са једном лабораторијом па је омогућено тестирање на планини. Већина хотела плаћају ПЦР тест за онога ко борави дуже од пет дана. Све информације заинтересовани могу наћи на нашем сајту”, објаснио је Љевнаић.

Он је подсјетио да је урађено и велико срце од бакљи као знак подршке медицинским радницима, јер су у прошлој години највећи хероји били љекари и други медицински радници.

На Јахорини је снијег виши од 60 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана