Ново шеталиште носиће назив доктора Миодрага Лазића

ГС
Ново шеталиште носиће назив доктора Миодрага Лазића

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Шеталиште на Добрињи један у општини Источна Илиџа носиће име угледног хирурга доктора Миодрага Лазића који је недавно преминуо, а за ову одлуку на данашњој сједници гласали су сви одборници Скупштине општине Источна Илиџа.

Улица је широка 24 метра, а дуга 510 метара.

У образложењу одлуке коју је одборницима предложио начелник општине Маринко Божовић, наведено је да је иницијативу покренула Борачка организација "Илиџански борац".

Из "Илиџанског борца" подсјећају да је чувени српски хирург Миодраг Лазић у најтежим тренуцима одбрамбено-отаџбинског рата на првој линији фронта, као један од оснивача ратне болнице "Жица" стручношћу, храброшћу и хуманошћу спасио на хиљаде живота цивила и војника, не гледајући на вјерску и националну припадност.

У образложењу "Илиџанског борца" се додаје да су животне вриједности за које се он залагао, људске и моралне способности учиниле доктора Лазића истинским херојем овог времена.

На Божовићеву иницијативу на данашњој сједници постхумно је додијељена Повеља општине Источна Илиџа доктору Миодрагу Лазићу.

Хирург Миодраг Лазић преминуо је 14. априла, у Нишу, од посљедица вируса корона, а сахрањен је 18. априла на нишком Новом гробљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана