Ново санитетско возило од Србије за Источни Стари Град

Srna
Ново санитетско возило од Србије за Источни Стари Град

ПАЛЕ - Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић преузео је данас у Бањалуци кључеве новог санитетског возила за ову локалну заједницу које је донирала Србија за домове здравља у Републици Српској.

Гашановић је истакао да је ријеч о новом санитетском возилу са свом пратећом најсавременијом опремом чија је вриједност процијењена на 100.000 КМ.

“До сада нисмо имали санитетско возило, јер је то за нас било прескупо да набавимо", рекао је Гашановић за Срну и додао да ова донација значи много јер први пут добијају савремено санитетско возило које је од великог значаја у пружању хитне и прве помоћи грађанима.

Он је захвалио Влади Србије и предсједнику Александру Вучићу што је омогућио да и ова општина добије санитетско возило.

Гашановић је рекао да је разговарао данас и са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем да локална амбуланта прерасте у Дом здравља.

"Имамо обећање да ће у наредним данима министар то завршити да амбуланта прерасте у Дом здравља, а да нову амбуланту отворимо на Брусу на Требевићу“, навео је Гашановић и истакао да је због развоја туризма и општине Источни Стари Град потребно имати амбуланту на Брусу.

Према његовим ријечима, општина Источни Стари Град на прошлој скупштини донијела је одлуку да набаве возило за потребе амбуланте у вриједности од 20.000 КМ плус ПДВ да би били спремни у наредном периоду да функционише као будући Дом здравља.

Санитетска возила, чија је вриједност 1.466.000 КМ, осим Источног Старог Града, добили су домови здравља у Фочи, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Гацку, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана