Ново рухо за три дома здравља у Рудом, Чајничу и Новом Горажду

Драгана Келеч
Ново рухо за три дома здравља у Рудом, Чајничу и Новом Горажду

Бањалука - Нови изглед и боље услове за лијечење пацијената ускоро ће добити домови здравља у Рудом, Чајничу и Новом Горажду, за чију је реконструкцију и адаптацију обезбијеђено око 725.000 марака.

Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић потписао је уговор са директором фирме "Конструктор" из Фоче Новицом Ивановићем, чији ће радници обавити радове у поменутим домовима здравља.

У Дому здравља Рудо биће адаптиран објекат за рад четири тима породичне медицине, лабораторију и котловницу. Уградња нове столарије, подова и унутрашњи радови биће обављени у Дому здравља Чајниче. У Дому здравља Ново Горажде, осим замјене столарије, биће ријешен и проблем са гријањем и обављени унутрашњи радови.

Министарство здравља и социјалне заштите обезбиједило је 70 одсто новца за реконструкцију и адаптацију домова здравља у Рудом и Чајничу кроз пројекат "Јачање здравственог сектора", док су преосталих 30 одсто дале општинске управе. За обнову Дома здравља у Новом Горажду министарство је обезбиједило сав новац, јер је ријеч о изразито неразвијеној општини.

- Захваљујући пројекту "Јачање здравственог сектора" од 2012. године до данас обновљен је велики број здравствених установа, а вриједност радова износи више од 2,5 милиона марака - истакли су у Министарству здравља и социјалне заштите.

Директор Дома здравља Ново Горажде Јелена Гавриловић каже да је неизмјерно срећна што ће њихов објекат добити ново рухо. Иако је зграда те здравствене установе изграђена 2004. године, свакодневно имају проблеме због лоше столарије и гријања, због чега су у зимском периоду приморани да раде у хладним просторијама.

- Када буде завршена реконструкција, лакше ће бити и медицинском особљу и становништву које долази по љекарску помоћ, јер ћемо добити квалитетније услове за рад - истакла је Гавриловићева и додала да у ту установу на лијечење долази око 4.000 становника.

Установе обновљене у склопу пројекта "Јачање здравственог сектора"

- Дио Дома здравља у Модричи за породичну медицину

- Амбуланте Бањица, Магнојевић и Трњаци у Бијељини

- Дом здравља у Лопарама и амбуланта Прибој

- Дом здравља Калиновик

- Амбуланте Осјечани и Пакленица у Добоју

- Амбуланта Осиња у Дервенти

- Амбуланта Језеро у Мркоњић Граду

- Амбуланте Омарска и хитне службе Дома здравља у Приједору

- Амбуланте Борике и дио надстрешнице Дома здравља у Рогатици

- Дом здравља у Петрову и амбуланта Карановац

- Амбуланта Доњи Жабар

- Дом здравља у Броду

- Доградња Дома здравља за просторије РТГ у Шамцу

- Амбуланта у Вукосављу

- Амбуланта Дубовик у Крупи на Уни

- Амбуланта Бочац и Борковићи у Бањалуци

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана