Ново рухо школе у Прњавору штеди енергију

Срна
Ново рухо школе у Прњавору штеди енергију

Прњавор - Свечаним пресијецањем врпце у петак је озваничен почетак рада Основне школе "Никола Тесла" у Прњавору, која је реконструисана у оквиру пројекта "Енергетска ефикасност" у РС.

Премијерка РС Жељка Цвијановић истакла је да ће Влада, захваљујући кредиту Свјетске банке у вриједности од око 13 милиона америчких долара, реконструисати 31 објекат у оквиру пројекта "Енергетске ефикасности", те да је до сада успјешно реконструисано 17 објеката.

- Рок отплате кредита је 25 година, грејс период пет година, а каматна стопа износи од 1,25 до максимално 1,4 одсто - рекла је Цвијановићева.

Свечаности, која је уприличена и поводом Дана школе, присуствовала је и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић, која је нагласила да Српска спроводи мјере енергетске ефикасности јер је то обавеза по уговорима које је раније закључила.

Она је истакла да је вриједност радова у овој школи око 700.000 КМ, а да ће преласком на нови систем гријања материјални трошкови школе бити знатно смањени.

- Урађена је термичка изолација, фасада, замијењени су прозори, врата, радијаторски вентили, као и котао за централно гријање - нагласила Голићева.

Начелник општине Дарко Томаш је рекао да је ово један од првих пројеката које је Влада РС у посљедњих шест мјесеци реализовала на подручју ове локалне заједнице.

Директор школе Војин Глувић захвалио је Влади на помоћи да школа уђе у пројекат реконструкције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана