Новитовић: На подручју зворника заплављено више од 40 објеката

ГС
Новитовић: На подручју зворника заплављено више од 40 објеката

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На подручју Зворника заплављено је више од 40 објеката, а велики проблем сада представљају клизишта, рекао је Срни вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић.

Новитовић је након посјете Зворнику рекао да се ради о бујичним потоцима, вода се повукла, а остали су заплављени објекти.

Он је истакао да је Републичка управа цивилна заштита обезбиједила 15 пумпи и 10 исушивача за просторе којима ће се, према пријави грађана, извршити исушивање псростора који су били заплављени.

"За Зворник су сада већи проблем клизишта која су се појавила и то треба рјешавати", нагласио је Новитовић.

Новитовић је истакао да је на осталим подручјима Републике Српске ситуација је под контролом, а изливање ријека из корита су пријавили Власеница и Бијељина гдје је причињена штета на објектима.

Он је рекао да Републичка управа цивилне заштите и са опремом и са људством стоји на располагању свим локалним заједницама које имају потребу за њиховом асистенцијом.

"И даље пратимо ситуацију и у сталној смо комуникацији са колегама из Вода Српске и за сада не очекујемо већа изливања ријека", казао је Новитовић.

Он је истаао да су сливови ријека Саве, Дрине, Требишњице и Врбаса у контролисаном расту и нису нигдје прешли у стање ризике.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана