Новинарима онемогућено праћење сједнице Скупштине општине Сребреница

Срна
Новинарима онемогућено праћење сједнице Скупштине општине Сребреница

СРЕБРЕНИЦА- Предсједник Скупштине општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је на почетку данашње сједнице локалног парламента да је скупштински Колегијум одлучио да новинари не могу присуствовати сједницама и да ће закључци бити саопштени на конференцији након сједнице.

Конференција је заказана за 14 часова.

Уз образложење да ће иницијатива о промјени назива улица бити на наредној сједници Скупштине општине, са сједнице су удаљени и представници удружења грађана „Источна алтернатива“ Републике Српске, који су поднијели захтјев и покренули ту иницијативу.

Образложење због чега се новинари удаљавају није наведено, него је речено да ће се Скупштина о томе изјаснити на сједници.

На констатацију новинара да је скупштински Колегијум неформално тијело, које има савјетодавну и консултативну улогу и нема право доношења одлука, те да траже да се Скупштина изјасни о удаљавању новинара, нико од одборника није реаговао, нити затражио да новинари остану и прате рад и да се путем друштвених мрежа уживо врши пренос са скупштинске сједнице.

Након поновљених избора у Сребреници, у фебруару ове године, у трећем покушају 14. априла је конституисан нови сазив Скупштине општине Сребреница за чијег је предсједника тајним гласањем, са 12 гласова, изабран Ћамил Дураковић из бошњачке коалиције „Моја адреса Сребреница“.


У скупштинској већини је 21 одборник коју чини шест бошњачких и 15 српских одборника од којих је седам из СНСД-а, три из СДС-а, два из ДНС-а и по један из ДЕМОС-а, Уједињене Српске и СРС „Др Војислав Шешељ“ и нико није остао у опозицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана