Нови онлајн садржаји за кориснике добојске Народне библиотеке

Срна
Нови онлајн садржаји за кориснике добојске Народне библиотеке

Добој - Народна библиотека Добој понудила је нови онлајн садржај корисницима са којима комуницира путем званичне интернет странице и "Фејсбук" странице, рекла је Срни директор ове установе Славица Гостимировић.

Гостимировићева је навела да су рад реорганизовали због вируса корона и да су и даље у контакту са љубитељима писане ријечи.

"Корисницима којима је потребна стручна литература налазимо се на услузи путем жФејсбукж странице и мејла, одговарамо им на њихове захтјеве скенирајући и електронски допремајући потребне материјале", изјавила је Гостимировићева.

Да би додатно заинтересовали кориснике библиотека је организовала нове садржаје и онлајн активности, као што су рубрика "Подсјетник…", коју уређује библиотекар Драган Мићић задужен за Завичајну збирку ове установе.

За рубрику "Тета Ивана чита…" библиотекар дјечијег одјељења Ивана Букејловић чита пјесме књижевника за дјецу.

Гостимировићева је истакла да је оваква комуникација наишла на веома добар пријем код пратилаца странице и представља потврду колико малим корисницима недостаје њихова Библиотека.

Библиотекар Ивана Букејловића рекла је да је кроз приче спојила двије најважније ствари у овом одјељењу - дјецу и књиге, односно читање.

Она је истакла да јој подршка корисника много значи у раду. "Када видимо да пјесма жСто вуковаж Григора Витеза има више од 1.500 прегледа, тада знамо да смо успјели да пошаљемо нешто лијепо људима у овом времену у коме је свима одједном прекинут стари живот на који смо навикли", навела је Букејловићева.

Из добојске Народне библиотеке поручили су суграђанима, који су преживјели многа тешка времена, да се придржавају препоручених мјера надлежних органа, јер ће Добој као град херој и његови људи и овај пут показати како се излази као побједник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана