Нови Град: У јуну сједница парламента о проблему одлагалишта на Трговској гори

Срна
Нови Град: У јуну сједница парламента о проблему одлагалишта на Трговској гори

НОВИ ГРАД - Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача најавио је да ће идућег мјесеца бити одржана посебна сједница локалног парламента о проблему одлагања радиоактивног отпада на Трговској гори, у општини Двор у Хрватској, на самој граници са БиХ.

Дрљача је рекао новинарима да је ова тема, због пандемије вируса корона, у другом плану и да је неопходно да поново буде актуализована.

"Оно што знамо јесте да су у Хрватској у току процедуре у вези са прибављањем дозвола за изградњу центра за збрињавање радиоактивног отпада", навео је Дрљача.

Он каже да су обављени разговори са члановима Зеленог клуба Сашом Магазиновићем и Јасмином Емрићем о одређивању термина посебне сједнице локалног парламента, која би требала да буде одржана у првој половини јуна.

Хрватска планира да радиоактивни отпад из Нуклеарне електране "Кршко" одлаже у касарни "Черкезовац", у општини Двор, у непосредној близини Новог Града и на самој граници са БиХ, чиме би било угрожено здравље 250.000 становника у 13 општина у сливу ријеке Уне, као и животна средина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана