Нови Град: Прихваћена информација о процјени штете од земљотреса

Срна
Нови Град: Прихваћена информација о процјени штете од земљотреса

НОВИ ГРАД - Скупштина општине Нови Град прихватила је данас информацију о евиденцији и процјени штете од земљотреса, која је процијењена на 2.120.179 КМ.

У информацији је наведено је Општинска комисија процијенила да је штета на објектима гдје је могућа санација 800.174 КМ.

Од укупно евидентираних, 33 објекта су предвиђена за рушење, а процијењена вриједност изградње новог објекта је по 40.000 КМ или за 33 објекта 1.320.000 КМ.

Одборници опозиције данас су истакли да скоро 10 мјесеци од земљотреса општинска власт није довољно радила како би се помогло грађанима у санацији.

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да је Влада Републике Српске за санацију штете обезбиједила 50.000 КМ те да је помоћ од по 8.000 КМ добило шест породица.

“Приоритет су биле породице које имају више чланова, а чији су објекти предвиђени за рушење”, рекао је он.

Дрљача је навео да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде обезбиједило обловину те да је Републичка управа цивилне заштите затражила спецификацију потреба за грађевинским материјалом.

Он је рекао да очекује помоћ институција Републике Српске и нагласио да ће обнова бити процес који се не може завршити у кратком року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана