Нови Град: Потписани уговори о финансирању два бизнис плана

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД- У Новом Граду потписани су уговори о додјели по 5.000 КМ за два бизнис плана у оквиру пројекта "Програм подршке предузетништву".

Овај програм реализују општина Нови Град и Удружење тренера за развој конкурентских предузетника путем вјежбе ЦЕФЕ БиХ.

Душанка Шурлан ће у оквиру бизниса "Наше мале теглице" средства уложити у рјешавање проблема водоснабдијевања за потребе плантаже шипка.

Шурланова узгаја шипак на површини од четири дунума.

Млади инжењер пољопривреде Гојко Бркић ће у оквиру бизнис плана "Ранч мала долина" средства уложити у модернизацију процеса производње на породичној фарми.

Он је рекао да се његова породица пољопривредном производњом бави 15 година и да производе око 650 литара млијека дневно.

Замјеник начелника општине Бојан Лукач рекао је да је пројекат, након обуке корисника који су понудили најбоље бизнис планове данас финализован додјелом средстава.

Лукач је објаснио да је 10.000 КМ обезбиједила општина Нови Град.

"Општина Нови Град је подржала бројне пројекте предузетника. Неке пројекте смо подржали самостално, а неке у сарадњи са невладиним организацијама", рекао је Лукач.

Он је нагласио да ће и у наредном периоду дио буџетских средстава бити усмјерен за подршку привредницима.

Директор Удружења тренера за развој конкурентских предузетника ЦЕФЕ-а Зоран Колунџија рекао је да су одабрани корисници у оквиру предузетничког тренинга стекли знања неопходна за одрживост бизнис планова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана