Нови ЦТГ апарат за Дом здравља у Броду

Срна
Нови ЦТГ апарат за Дом здравља у Броду

БРОД - Општина Брод донирала је нови ЦТГ апарат Дому здравља за потребе амбуланте гинекологије и акушерства у овој здравственој установи, а на инцијативу менаџмента установе.

Специјалиста гинекологије и акушерства Милован Рајак истакао је да је ријеч о савременом уређају који може да региструје материчне контракције труднице, те фреквенцију срчаног рада и биофизички профил плода, што је веома значајно.

“Према протоколима обавезни смо да обављамо прегледе на овом апарату већ од 32 недјеље дистоције. За разлику од раније, када су наше труднице биле приморане одлазити у добојску болницу, сада овај преглед обављамо у нашој амбуланти”, рекао је Рајак.

Гинеколошка амбуланта Дома здравља Брод ради сваким даном од 10.00 до 15.00 часова и биљежи све већи број пацијената.

“Радимо на опремању амбуланте неоходном медицинском опремом, као и регистрацији пацијената у нашу установу. Настојимо пацијенткињама прибижити то што радимо и дати до знања да ће овдје имати квалитетну здравствену заштиту у оквиру гинекологије и акушерства”, каже Рајак.

Он је похвалио рад управе Дома здравља, рекавши да препознају потребе и слиједе упутства струке како би се здравствена заштита жена на подручју Брода подигла на виши ниво.

“Желим захвалити и начелнику општине Зорану Видићу, који има добру сарадњу са менаџментом Дома здравља, на хтијењу да и даље пружа подршку нашој установи с циљем квалитетније здравствене заштите”, рекао је Рајак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана