Нове тарифе Градске топлане Добој: Гријање скупље за домаћинства,јефтиније за привреднике

Срна
Нове тарифе Градске топлане Добој: Гријање скупље за домаћинства,јефтиније за привреднике

Добој - "Градска топлана" Добој донијела је нови тарифни систем који уводи три категорије потрошача са досадашњих пет, а цијене гријања су повећане за домаћинства са 2,24 КМ на 2,53 КМ, снижене за предузетнике на 3,38 КМ са 5,38 КМ, а остале непромијењене за јавни сектор - 5,38 КМ за јединицу испоручене енергије.

Вршилац дужности директора добојске "Градске топлане" Дејан Старчевић рекао је да је до подјеле цијена дошло у складу са новим законом о комуналним дјелатностима, а поскупљење је објаснио растом цијена угља и акциза.

Старчевић је навео да је за домаћинства остављена могућност увођења мјерног уређаја калориметра, који по мегават-часу износи 110 КМ, плус цијена за дистрибутивне трошкове по јединици инсталисане снаге од 0,48 КМ.

Предсједник Форума за заштиту потрошача добојског Удружења "Топер" Снежана Шешлија каже да је одлука о поскупљењу гријања за домаћинства усвојена на сједници Скупштине града 30. априла "незаконита и безобразлук".

Одборник Социјалистичке партије у Скупштини града Добој Ведран Глигорић каже да повећање цијене гријања за домаћинства није оправдано, те истиче да грађанима та тема сада можда и није толико интересантна, али када дођу први рачуни у новембру, може се очекивати јавно незадовољство.

Одборник СНСД-а Сања Вулић каже да ова странка није подржала поскупљење гријања за домаћинства, али да поздравља одлуку да се смањи цијена за привреднике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана