Новаковић Бурсаћ: Српска - примјер квалитетног одговора на проблеме повратника

Срна
Новаковић Бурсаћ: Српска - примјер квалитетног одговора на проблеме повратника

САРАЈЕВО - Гдје и каква дискриминација постоји, најбоље илуструју бројке повратника у одређеним срединама и у том смислу Република Српска може да послужи само као примјер квалитетног институционалног одговора на проблеме повратника, рекла је Срни шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Бурсаћева је навела, реагујући на тврдње бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовићева, који је изјавио у Бањалуци да “у Републици Српској постоји дискриминација повратника, као и у оним дијеловима Федерације БиХ гдје је ХДЗ на власти”, да су оне изречене без икаквог утемељења.

“С друге стране, готово свакодневно свједочимо насртајима на приватну својину, црквену имовину и физички интегритет малобројног српског становништва које се вратило у Федерацији БиХ, посебно у средине које су доминантно под дугогодишњом контролом СДА. Према томе, ко год коментарише ову тему нек се прво запита како му је у сопственом дворишту и нек проба тамо да поспреми ствари”, поручила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана