Нова већина у Сребреници оглушила се о закон

К. Ћ.
Нова већина у Сребреници оглушила се о закон

Сребреница - Начелник Сребренице Младен Грујичић поручио је да ће инсистирати на поштовању закона, када је у питању рад нове скупштинске већине, те да од Министарства управе и локалне самоуправе очекује да преиспита одлуке које су донесене на посљедњој сједници.

Грујичић је након састанка са смијењеним начелницима одјељења и директорима јавних установа и предузећа чији је оснивач општина, а који је одржан у понедјељак, оцијенио да новоформирана већина није радила у складу са законом, пословником и Статутом општине.

- Не прихватамо начин на који су спроведене процедуре, јер се стиче утисак да је то насилно учињено, што представља понижавање Скупштине општине, а и нас самих - наведено је у заједничком саопштењу Грујичића и разријешених начелника и директора.

На састанку је закључено и да се непоштовањем законских одредаба "врши директан мобинг" на све разријешене општинске службенике и директоре, а индиректно на установе и предузећа чији је оснивач Скупштина општине.

У Сребреници су четири одборника из већинске фракције СДА, један одборник из Странке за БиХ, два из СДС-а, те по један одборник ПДП-а, СДП-а, Покрета за преокрет и СРС "Др Војислав Шешељ" формирали нову већину без најбројније српске странке СНСД, која има пет одборника. На сједници 28. априла смијењен је предсједник Скупштине Хамдија Фејзић (СДА) и потпредсједник Радомир Павловић (СНСД), те три од пет начелника одјељења. У наставку сједнице нова већина је смијенила и директоре локалних установа и предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана