Нова већина у Скупштини општине Челинац условила останак начелника

В. К.
Нова већина у Скупштини општине Челинац условила останак начелника

Челинац - Представници нове скупштинске већине у Челинцу почетком идуће седмице покушаће да са начелником општине Момчилом Зељковићем из СНСД-а усагласе правце будућег дјеловања, а у зависности од исхода разговора биће познато да ли ће бити покренута процедура за његов опозив.

Шеф Клуба одборника СДС-а Горан Тубак каже да је у петак на сједници колегијума Скупштине општине договорен наставак сједнице парламента, прекинуте послије промјене скупштинске већине, за 31. јул. Додао је да ће пред начелника поставити неколико тема и питања.

- Ти приједлози ће се односити на уштеде, спајање неких начелничких мјеста и праведнију расподјелу буџета. Од тога ће зависити да ли ће бити допуне дневног реда тачком за опозив начелника - рекао је Тубак.

До промјене већине дошло је у сриједу када је дојучерашњи члан ДНС-а Драган Вуковић прешао на страну СДС-а, ПДП-а, НДП-а са којима је и по један самостални и одборник СРС РС. Тиме је створена нова већина коју чини 12 одборника, док су у опозицију гурнути СНСД, ДНС и СП који имају 11 представника у Скупштини. За новог предсједника Скупштине изабран је Илија Вујичић, бивши кадар СНСД-а, а сада самостални одборник и члан ПУП-а умјесто Видосава Кичића из СНСД-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана