Ноле, дјеца Шамца те воле

Милијана Латиновић
Ноле, дјеца Шамца те воле

Шамац - "Ноле, дјеца Шамца те воле" порука је коју су јуче малишани вртића "Радост" упутили најбољем свјетском тенисеру Новаку Ђоковићу - највећем донатору новца за обнову шамачког обданишта послије катастрофалних поплава.

Вртић су посјетили представници Фондације "Новак Ђоковић" и UNICEF-а чији је амбасадор српски тенисер.

Малишани су поносни што им је Ђоковић омогућио да дјетињство проводе у прелијепом амбијенту веселих боја. У знак захвалности пожељели су му још много трофеја и послали поруке и цртеже.

Пројект менаџер Фондације "Новак Ђоковић" Маја Јовановић каже да су осмијеси малишана најбоља потврда да су учинили праву ствар.

- Милина је гледати ову срећну децу и видети да овај вртић сија поред свих проблема које сте имали и које сте успешно превазишли - рекла је Јовановићева.

Представник UNICEF-а за БиХ Ајман Абуламан рекао је да је посјетом прослављен крај врло успјешне приче.

- Нема ништа љепше него видјети срећну и насмијану дјецу, нити има бољег улагања од улагања у предшколско образовање. То је инвестиција за будућност - каже Абуламан.

Начелник Шамца Саво Минић рекао је да донатори нису ни свјесни колико је њихова помоћ велика и значајна.

- Осмијеси дјеце које смо видјели и амбијент вртића заиста немају цијену, а Ноле нам је за навијање вратио кроз ова насмијана лица. Бескрајно смо му захвални на томе - рекао је Минић.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић изразио је захвалност свима који су помогли да се вртић врати у најбоље стање.

Вртић је остао пуст када се послије прошлогодишњих поплава бујица повукла из Шамца. Малишани су остали без кревета, играчака и свега што су имали у обданишту. Фондација "Новак Ђоковић" у сарадњи са UNICEF-ом донирала је 100.000 евра за обнову вртића "Радост" у Шамцу и "Крајишка Радост" у Санском Мосту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана