Ноге, приколица и добра воља за пут кроз Европу младог Француза

Р. Ђ.
Ноге, приколица и добра воља за пут кроз Европу младог Француза

Фоча - Студент архитектуре из Француске Феликс Вомурен (24) на свом вишегодишњем путу пјешице по Европи прошао је јуче кроз Фочу и на кратко вријеме дружио се са Фочацима и упознавао љепоте овог краја.

Каже да се на необично путовање пјешице, за собом вукући приколицу коју назива својом малом кућом, одлучио из радозналости.

- Занимало ме како људи живе на ови просторима, какве су им куће, шта им је потребно за живот и за срећу. Кренуо сам у априлу прошле године из Нанта, преко Швајцарске, Њемачке, Чешке, Словачке, Аустрије, Мађарске, Србије. Био сам у Вишеграду, сада у Фочи, а сада путујем ка Црној Гори, Дубровнику, па даље ка Грчкој. План ми је да до зиме дођем до Москве - испричао је Вомурен додавши да дневно препјешачи између 20 и 25 километара.

Истиче да га је одувијек занимало шта се заправо дешава у Европи, а не да о животу и приликама овог континента слуша само путем медија и сазнаје преко интернета.

- То је основни разлог и зато сам одлучио да кренем. Можда једног дана и напишем неку врсту путописа, али за сада сам знатижељан - открива овај занимљиви младић.

У својој приколици, која му је тренутни дом, носи књиге, животне потрепштине, лијекове, храну и одјећу.

- Када се расклопи, дође као велики шатор. У њој имам све што ми треба, кревет, прибор за јело, а за њу је прикачена и моја мала башта - прича Вомурен.

Бројни становници градова кроз које је пролазио на његову приколицу исписали су различите поруке подршке и честитке.

Истакао је да је одушевљен природом и људима у Српској.

- Овдје сам тек неколико дана и већ ми се свиђа јединствена природа. Људи су љубазни, радознало ме гледају, сви ме позивају на пиће - задовољан је овај Француз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана