Ниски шумски пожар шири се према водозахвату Губер

Срна
Ниски шумски пожар шири се према водозахвату Губер

СРЕБРЕНИЦА- Ниски шумски пожар на подручју Сребренице, који је активан већ 14 дана, приближава се боровој шуми око водозахвата љековите воде Губер, речено је Срни у Територијалној ватрогасној јединици захваљујући чијој интервенцији је јутрос угашен пожар код села Осат.

Пожар, који је избио 22. октобра, до сада није угрозио људе, а једну стару напуштену кућу ватрогасци су заштитили од ватре.

Командир Територијалне ватрогасне јединице Изет Суљановић рекао је да се приземни пожар приближава природној препреки, а то је пут према селу Прибићевац и појасу који су ватрогасци обезбиједили да се заустави ширење, уколико те не учини киша коју су метеоролози најавили у поподневним часовима.

Суљановић је навео да се пожар споро шири неприступачним тереном и да неће брзо стићи до пута који је природна препрека.

Пожар је избио у шуми на неприступачном терену у рејону села Прибићевац и проширио се на минирано подручје што онемогућава приступ ватрогасцима и гашење.

Ватра тиња и постепено се шири брдима изнад Сребренице, а гори лишће, коров, шибље, ниско растиње, оструга, изваљена сува стабла и жиле дрвећа. Захватио је површину од више стотина хектара у неприступачној бјелогоричној шуми.

Велики густи дим диже се са пожаришта југоисточно од Сребренице. Ватрогасци стално дежурају и заустављају ширење ватре на приступачним мјестима спречавајући да се шити према кућама и другим објектима.

Суљановић каже да је пожар у највећој мјери локализован захваљујући путевима и потоцима.

Пожар који је избио код села Осат и пријетио да захвати објекте јутрос је угашен захваљујући брзој и ефикасној интервенцији ватрогасаца, те није причинио штету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана