Нинковић пријављен тужилаштву због вађења шљунка

Н. Б.
Нинковић пријављен тужилаштву због вађења шљунка

Добој - Власник и директор предузећа “Дијамант” Милан Нинковић (76) из Добоја пријављен је Окружном тужилаштву у овом граду због сумње да је злоупотребама омогућио да ова фирма незаконито заради 2.000.000 КМ.

Бившег министра одбране Републике Српске терете да је од 2014. до 2018. године “Дијаманту” омогућио да заради поменуту суму тако што је путем ове фирме незаконито вадио и препродавао шљунак из ријеке Босне. Терете га за противзаконито заузимање и експлоатацију природних богатстава и добара од општег значаја, злоупотребу овлашћења у привреди и фалсификовање или уништавање службених исправа.

- Нинковић није имао дозволе “Вода Српске” за вађење шљунка, као ни дозволу Комисије за концесију. Умјесто тога, инспекцији је показивао фалсификовани уговор који је “Дијамант” наводно склопио са једном фирмом на основу којег је вађење шљунка, према том документу, било легално - објаснио је извор близак истрази.

Нинковић одбацује ове оптужбе и тврди да је експлоатација шљунка била у складу са законом.

- У то вријеме имали смо уговор са једним предузећем из Зворника које је било подизвођач радова фирме из Норвешке која је градила хидроцентрале на Босни. На основу тог уговора могли смо легално да вадимо шљунак. Од “Вода Српске” тада смо добили два дописа у којима наводе да они нису надлежни да издају дозволе, већ та норвешка фирма - објаснио је Нинковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана