Николина Шљивић, одборник ДНС-а у СО Пале: Требају нам резултати, а не празне приче

ГС
Николина Шљивић, одборник ДНС-а у СО Пале: Требају нам резултати, а не празне приче

Залажем се првенствено за конкретна дјела до којих ћемо доћи кроз конкретне и иновативне идеје. Требају нам резултати, а не празне приче и појављивање у јавности само због сопствене промоције, каже одборник Демократског народног савеза (ДНС) у Скупштини општине (СО) Пале Николина Шљивић.

На првим изборима на којима сте наступили освојили сте одборнички мандат. Да ли сте задовољни својим и ангажманом своје странке у СО Пале?

ШЉИВИЋ:Моја кандидатура је проистекла из жеље мојих пријатеља, суграђана и мене саме да покрећемо и учествујемо у развоју и напретку наших Пала. Чини ме срећном и задовољном подршка коју сам добила, уз огромну одговорност да некога не разочарам. Максимално сам посвећена раду у Скупштини као и читав тим ДНС-а. Морам бити отворена и рећи да је овај резултат премашио сва очекивања, иако сам напорно и предано радила на терену. Разговарала сам са људима, упознавала се са њиховим проблемима не размишљајуци много о резултату, али ипак сав мој труд се на крају исплатио и грађани су ми указали повјерење. Ипак сам ја релативно ново лице на политичкој сцени општине Пале, али сам доказала и показала да људи препознају квалитет и зато сам захвална свим својим гласачима и обећавам им да нећу изневјерити њихово повјерење. На посљедњим локалним изборима ДНС поставио је домаћи задатак свим осталим странкама јер смо доказали како смо организована и квалитетна организација која његује тимски рад са изузетним лидерима и то је формула за успјех.

На шта сте најпоноснији у свом досадашњем политичком ангажману?

ШЉИВИЋ:Поносна сам на ДНС који је данас јака и стабилна странка, поносна сам на руководство странке које има визију и план, тако да данас имамо армију људи која је уз нас. Током протеклих година као члан ДНС-а активно сам била била укључена у многе пројекте и кампање и њихову реализацију што ми је помогло да изградим своје мјесто у странци и са својим страначким колегама преузмем одговорност како би ДНС у Палама у догледној будућности постао водећа странка.

За шта се залажете у политици?

ШЉИВИЋ:Залажем се првенствено за конкретна дјела до којих ћемо доћи кроз конкретне и иновативне идеје. Требају нам резултати, а не празне приче и појављивање у јавности само због сопствене промоције. Свјесна сам одговорности и обавеза и задатака који долазе уз моје одборничко мјесто, али сам храбра и одважна жена и знам одговорити свим политичким изазовима, а за добробит свих грађана Пала. Много је посла пред нама - унапређење пословног окружења, образовања, економије, развој културе и спорта, брига о младима… И зато ћу, као и до сада, преостало вријеме свог одборничког мандата кроз своје знање и искуство усмјерити управо ка том циљу.

Колико је тешко данас женама у политици?

ШЉИВИЋ: Данас када живимо у 21. вијеку, нажалост, евидентно је да је у политици врло мало жена. Политка је свијет мушкараца у коме они суверено владају, а на нама женама је да се изборимо за своје мјесто. Према женама у полиици постоје још увијек јаке предрасуде, а поготово према женама које нижу успјехе и које су у неким сегментима успјешније и од мушкараца. Жена је стуб породице па самим тим и стуб друштва - без јаке и сигурне жене нема ни сигурног друштва. Жене се морају изборити за своју позицију у свијету политике и бити укључене у доношење одлука. Као што видимо широм свијета жене се активно боре и показују да су у стању да успјешно дођу до рјешења и стану раме уз раме са мушкарцима у политици.

Пословна сте жена, колико је тешко данас балансирати између бизниса и политике?

ШЉИВИЋ: Искрено, није нимало лако балансирати између приватног посла и политике. Када се бавите јавним послом онда сте и на мети медија, па све то ствара додатни притисак. Познато је да водим породичну фирму, а недавно сам отворила и ресторан. Колико год се трудила да одвојим та два сегмента, све више увиђам да је све повезано и да се понекад и несвјесно преплиће. Познанства која сам стекла кроз политику су ми помогла и у послу, као и искуство које сам стекла, јер од квалитетних и остварених људи које сам сусретала и кроз посао и политику добијала сам савјете злата вриједне и све то је утицало да сам данас остварена на оба плана. Али најважнији сегмент мог живота је моја породица која ми даје снагу, мотив и енергију да корачам даље, суочавам се са изазовима, рјешавам проблеме, будем сконцентрисана да не направим грешку. Не могу да се жалим, то је оно што сам изабрала али добро се носим са тим.

Какви су Ваши планови за будућност?

ШЉИВИЋ: Као неко ко је истовремено активан на више поља и ко свакодневно планира и процјењује, могу рећи да је исто и сам мојим политичким циљевима и плановима за будућност: они су врло јасни и прецизни. Настављам свој полтички ангажман и као одборник ДНС- а у скупштини општине Пале залагаћу се за стабилну, демократску и просперитетну општину Пале гдје ће сви грађани имати иста права, гдје ће млади добити посао, гдје ће привреда бити развијена и гдје ће се плански улагати у инфраструктуру.

Извор: Космопол.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана