Добио посао у омиљеном клубу: Младић са Дауновим синдромом запослен у КК “Младост”

Срна
Добио посао у омиљеном клубу: Младић са Дауновим синдромом запослен у КК “Младост”

Младић са Дауновим синдромом Никола Тешановић (29) из Мркоњић Града потписао је данас са локалним Кошаркашким клубом (КК) “Младост” уговор о раду на неодређено вријеме.

Тешановић, који се десет година интензивно дружи са мркоњићким кошаркашима, иде са њима на утакмице, долази на тренинге и пружа им свесрдно своју љубав и помоћ, изјавио је данас да је пресрећан што је постао радник овог клуба, од чијих играча се не одваја.

– Волим “Младост”, путовао сам са њима, помажем играчима кад им нешто треба, донесем им воду, пешкире. Драго ми је што сам добио посао и захваљујем свима који су ме подржали – рекао је Тешановић новинарима.

Он је одлуком Управног одбора клуба примљен у стални радни однос, а бруто плату ће му исплаћивати општина.

Начелник Мркоњић Града Драган Вођевић нагласио је да је ово веома важан дан за спортски живот града.

Мислим да смо међу првим општинама у Републици Српској и у БиХ која је запослила особу са потешкоћама. Захваљујем Кошаркашком клубу и Управном одбору клуба који је једногласно подржао нашу одлуку да га запослимо – рекао је Вођевић.

Директор КК “Младост” Миладин Рмуш каже да оволико интересовање медија нису имали ни кад су потписивали уговоре са играчима који су играли у славним клубовима.

– То је показатељ да смо направили прави потез и да смо на прави начин отворили наредну сезону, коју жељно ишчекујемо. Захваљујемо начелнику који је нашао слуха за нашег Николу и показао да наш клуб гледа као своје чедо – истакао је Рмуш.

Он је подсјетио да “Младост” већ 14 година игра у Премијер лиги БиХ и да су свих претходних сезона имали подршку општине.

Николина мајка Гордана нагласила је да је данас најсрећнија мајка на свијету, поручивши родитељима који имају дјецу са потешкоћама да се за њих боре.

– Захваљујем свим Мркоњићанима што су прихватили мог Николу и што су препознали његову доброту – додала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана