Никад бројније пијукање у Храму Светог Саве у Фочи

Срна
Никад бројније пијукање у Храму Светог Саве у Фочи

ФОЧА - Велики број малишана и ове године је пијукањем у Храму Светог Саве у Фочи најавио долазак најрадоснијег хришћанског празника Божића.

Након вечерње службе дјеца су опонашењем пилића у слами разасутој по храму скупљала слаткише, којима су их засипали свештеници.

Овај древни српски обичај прије три године заједно су оживјели Дјечија играоница “Звјездица” и фочански свештеници, а из године у годину све више дјеце учествује у њему.

Водитељ “Звјездице” Звјездана Кулић каже да велики број дјеце говори да су она више него икад жељна дружења и игре.

“Храм је одзвањао дјечијом циком и грајом, чему се сви много радујемо и желимо да нам таква буде наредна година”, додаје Кулићева.

Старјешина Храма Светог Саве, протојереј ставрофор Ненад Тупеша каже да Божићу треба да се радује свака твар, јер се у тијелу рађа Христос.

“Ту велику тајну побожности дјеца су објавила на најаутентичнији начин, како то заправо Господ и каже жпустите дјецу нека долазе к мени, јер је таквих Царство небескож. Ништа нема узвишеније од радости дјеце, када она својим срцем и умом, колико им је то допуштено прославе Бога, а дјеца немају злобе, они су анђели Божји и они увијек срцем својим свједоче живог истинитог Бога и Христа витлејемског Богомладенца”, истиче Тупеша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана