Ниче вртић за 150 малишана у Брестовчини код Градишке

Милан Вујић
Ниче вртић за 150 малишана у Брестовчини код Градишке

ГРАДИШКА - Дугогодишњи проблем недовољног простора за смјештај дјеце из Брестовчине код Градишке биће ријешен захваљујући изградњи новог вртића, који би требало да прими 150 малишана са овог подручја.

Изградња објекта почела је ових дана, а градске власти задовољне су динамиком радова. 

- Објекат ће имати површину од 1.800 квадрата, а вриједност уговора је 1,8 милиона КМ, без вањског уређења. Имаћемо нови вртић који је неопходан предшколској установи “Лепа Радић” - истакао је градоначелник Градишке Зоран Аџић. 

Он је захвалио Републици Србији на издвојених 500.000 евра донаторских средстава, напоменувши да је 800.000 КМ за градњу овог објекта издвојено из градског буџета.

Директор вртића “Лепа Радић” Сузана Иваштанин истакла је да ће изградња новог вртића много значити за њихову установу и све мјештане јер тренутно 120 дјеце чека на смјештај у вртић. 

Извођач радова је лакташка фирма “Марковић инвест - РМ”, чији директор Раде Марковић истиче да ће објекат бити завршен у предвиђеном року од годину дана. 

- До сада је ископан темељ за објекат, а у наредном периоду почећемо са бетонирањем и шаловањем за темељ - истакао је Марковић и додао да очекује да ће зидање почети до краја грађевинске сезоне.

У новом објекту, осим просторија које ће користити предшколска установа “Лепа Радић”, своје просторије добиће и мјесна заједница Брестовчина

 

Капацитет 

Планирано је да у новом објекту предшколске установе “Лепа Радић” буде формирано шест васпитних група за укупно 150 малишана.

Тренутно је у два градска вртића и један у Новој Тополи смјештено око 430 дјеце

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана