Незадовољни мјештани бијељинске МЗ Јања: Градска управа није одговорила ни на један од 16 захтјева

М. С.
Незадовољни мјештани бијељинске МЗ Јања: Градска управа није одговорила ни на један од 16 захтјева

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и Градска управа нису дали никакав одговор ни на један од 16 захтјева и иницијатива из области уређења инфраструктуре које им је у посљедње двије године упутио Савјет мјесне заједнице Јања, тврди потпредсједник Савјета МЗ Драган Иљић.

- То је неодговорно, јер је по Закону о локалној управи власт на нивоу града дужна да одговори без обзира на то да ли позитивно или негативно. Највише проблема имамо са каналима и површинском водом. Родитељи доводе дјецу у школу у чизмама, ученике првих разреда преносе преко воде и блата. Кандидовали смо и низ пројеката уређења путева и друге инфраструктуре, али нисмо добили никакав одговор - упозорио је Иљић.

Члан Савјета МЗ Јања Борис Клашња истакао је да је Аграрни фонд града Бијељине средствима Владе Српске, у склопу акције урбанизације села Семберије, асфалтирао 750 метара квадратних приступног пута до основне школе, излазећи у сусрет захтјевима грађана, али је дио пута остао неуређен.

- Нажалост, Градска управа и градоначелник Петровић нису испунили обећање да ће то урадити. Расвјета у старом дијелу Јање изузетно је дотрајала и лоша. Такође, канал у Лешничкој улици је запуштен - каже Клашња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана