Штета од невремена у Шамцу премашила 1,5 милион марака

Срна
Штета од невремена у Шамцу премашила 1,5 милион марака

ШАМАЦ - Начелник Шамца Ђорђе Милићевић рекао је да се штета од олујног невремена на објектима у власништву општине и стамбеним зградама процјењује на 1,5 милиона КМ.

- Штета на објектима у власништву општине процјењена је на око 610.000 КМ, а на 17 објеката заједница етажних власника око 480.000 КМ. Када томе додамо и штету на објектима основне школе и Средњошколског центра долазимо до износа од 1,5 милиона КМ - рекао је Милићевић.

Он истиче да у овај износ није урачутана штета причињена у области пољопривреде и на индивидуалним стамбеним објектима. Милићевић је рекао да је општинска управа одмах интервенисала са конкретним мјерама према становништву и да већ почињу са исплатама једнократне новчане помоћи.

- Имамо три мјере - интервентна једнократна новчана помоћ од по 1.000 КМ за 50 најугроженијих домаћинстава, затим 100.000 КМ за санацију штета у пољопривреди што смо обезбиједили кроз ребаланс буџета, а трећа мјера је интервентна помоћ заједницама етажних власника од најмање 100.000 КМ - каже Милићевић.

Он је напоменуо да ће позвати привреднике и пријатеље општине Шамац да, сходно својим могућностима, помогну и уплате донације на рачуне заједница етажних власника како би се штете што прије санирале. Милићевић се захвалио свима који су помогли општини Шамац у санирању посљедица олујног невремена и онима који су најавили одређене врсте помоћи - Влади Брчко дистрикта, Влади Аутономне покрајине Војводина, општинама Теслић, Модрича, Источна Илиџа и УНДП БиХ.

Он је додао да још трају активности када је ријеч о процјени штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана