НВО “Миленијум” из Српца: Позив младима да се прикључе позоришној трупи

Д. Ј.
НВО “Миленијум” из Српца: Позив младима да се прикључе позоришној трупи

СРБАЦ - Невладина организација “Миленијум” из Српца упутила је позив младима свих узраста да се прикључе њиховој аматерској позоришној трупи и савладају основе глуме уз првакињу Народног позоришта Републике Српске Слађану Зрнић.

Извршна директорица “Миленијума” Санела Видовић каже да њихово позориште дјелује већ 18 година и до сада су освојили признања на бројним фестивалима, међу којима су и три награде које су добили за представу “Колаж 23” на прошлогодишњем Фестивалу омладинских позоришта Републике Српске у Прњавору.

- Тренутно имамо 24 члана који глуме, уз неколико волонтера који нам помажу у вези са разгласом, расвјетом и сценографијом. Интересовање код дјеце стално расте, јер су наше представе квалитетне и едукативне, а знање које млади стекну учи се и на првој години студија факултета драмских умјетности - рекла је Видовићева.

Од првих дана раде са Зрнићевом за коју каже да је одличан едукатор и додаје да млади таленти из Српца имају прилику да редовно посјећују Народно позориште Републике Српске и Градско позориште “Јазавац” у Бањалуци и упознају се са процесом стварања представе.

- До сада имамо више од десет властитих ауторских представа и у припреми је нова коју ћемо премијерно извести током љета. Прије тога планирамо да нашу актуелну представу “Колаж 23” одиграмо за основну и средњу школу у Српцу, а трудићемо се да обиђемо и што већи број школа у руралним срединама - рекла је Видовићева и додала да њихову позоришну трупу углавном чине млади од 13 до 18 година.

У “Миленијуму” имају и друге активности за омладину као што су “Математика кроз игру”, креативно-едукативна радионица “Покажимо љубав” те школа енглеског и њемачког језика.

Према ријечима Видовићеве, сваке недјеље у њиховим просторијама у згради Ватрогасног дома организују и такмичења у друштвеним играма, као што су монопол, “човјече не љути се”, шах и друге за којима такође влада велико интересовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана