Невесињска олимпијада његује традицију

Срна
Невесињска олимпијада његује традицију

Невесиње - Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић отворио је вечерас 141. "Невесињску олимпијаду" и поручио да је овај сабор традиције и витештва један од најважнијих културно-спортских и туристичких манифестација, не само у Херцеговину, већ у цијелој БиХ.

Шаровић је у обраћању на Градском тргу у Невесињу истакао да је ово јединствена манифестација са највише дисциплина које његују културу, обичаје, традицију и вјеру.


"Оволико дугу традицију, готово вијек и по, има мали број манифестација у БиХ", рекао је Шаровић и захвалио општини Невесиње на доброј организацији и на томе што се труде да "Невесињска олимпијада" из године у годину буде све боља.


Свечаном отварању 141. "Невесињске олимпијаде" присуствовали су представници херцеговачких општина, бројни гости и становници ове општине.

На Братачком лугу код Невесиња сутра ће бити одржан централни догађај "Невесињске олимпијаде".

Програм почиње у 11.00 часова традиционалним дисциплинама - скок удаљ, пењање на стуб, скакање на мијех, трка са јајетом у кашици, трка у џаку.

У раним поподневним часовима биће организована такмичења у витешким дисциплинама - потезање конопа и потезање клипа.

Спектакл манифестације представљају традиционалне коњске трке, по којима је позната "Невесињска олимпијада".

Организатор Олимпијаде је општина Невесиње, а покровитељи Министарство спољне трговине и економских односа БиХ и Министарство трговине и туризма Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана