Невесиње: Земљотрес нанио већу материјалну штету, многи грађани још увијек у страху

Б.Ђ
Невесиње: Земљотрес нанио већу материјалну штету, многи грађани још увијек у страху

НЕВЕСИЊЕ – Задње подрхтавање тла овог послијеподнева утјерало је страх у кости многим грађанима Невесиња и прекинуло је наставу у школама у овом и осталим градовима југоисточног дијела Српске .

Љиља Бабић из Невесиња још не може, како каже, доћи себи од претрпљног страха због земљотреса. 

" Страшно је било. Сви смо истрчали вани. Код моје мајке у кући сви зидови су испуцали" казала је Бабићева и додала да наставе у школама неће бити до петка.  

Мјештани Невесиња су рекли да је било стравично и да су летјели цријепови са кућа, а поједине су претрпрјеле знатна оштећења, попут оне Радојке Јусуфовић.

Основна музичка школа "Свети Рома Мелод" и Основна школа "Ристо Пророковић" у Невесињу су претрпјеле оштећења , док су са старих кућа отпадали димњаци и пуцале фасаде.

"Било је уистину страшно. Начети су и плафони и кровови на кућама. Неке зграде из којих су људи истрчали инспекција је оградила" рекао је Миодраг Ковачевић.

"Има материјалне штете. С неколико објеката пао је цријеп, а као што сам и већ казао на неколико зграда виде се напукнућа. Све у свему није угодно данас било у Невесињу, надам се да се неће поновити" казао нам је Ковачевић.

Званичници у Невесињу формирали су комисију која обилази оштећене објекте и сумира штету.

Предсједник Скупштине општине Невесиње Момчило Вукотић истакао је да су ватрогасци и екипа Цивине заштите на терену.

"Стање је тренутно стабилно. Засада немамо информацију да је неко од становника повријеђен, док материјалне штете има" рекао је Вукотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана