Несвакидашњи гест послодавца из Нове Биле: Раднику поклонио BMW вриједан 20.000 марака

А. Ј.
Несвакидашњи гест послодавца из Нове Биле: Раднику поклонио BMW вриједан 20.000 марака

Нова Била - Власник превозничке фирме "Биљака транс" Мирослав Биљака из Нове Биле у федералној општини Травник свом раднику Дамиру Топаловићу поклонио је аутомобил BMW вриједан 20.000 КМ.

Ова несвакидашња вијест одјекнула је Лашванском долином попут грома, јер су овакве приче права ријеткост.

- Дамир је вијест дочекао са невјерицом. Када сам му рекао да му дарујемо BMW, ухватио се за главу и почео да плаче. Код нас ради већ 16 година и никада нисмо имали неспоразум, а камоли конфликт - испричао је Биљака.

Прича да је Дамир фирму од првог дана прихватио као своју и да је вриједан радник.

- Зна посао и на њега можемо да рачунамо у било које доба дана и ноћи. Зато доброг радника треба наградити и стимулисати да остане у фирми. Он је тај аутомобил својим радом и залагањем и зарадио и заслужио - објаснио је Биљака.

Поносни власник аутомобила испричао је како и када је почео да ради за компанију "Биљака транс".

- Након рата покренуо сам властити бизнис, али нисам успио и Мирослав ме запослио. Био сам возач теретних камиона, а како су године пролазиле, прихватили су ме као члана породице - казао је Топаловић.

Признао је да није могао доћи себи када је чуо да је добио аутомобил.

- Било је то изненађење које нисам могао ни да сањам. Био сам више пута награђиван за свој рад, али овако вриједан поклон нисам очекивао. Срећа је радити за поштеног послодавца који цијени ваш рад, знање и залагање - рекао је Топаловић.

Предузеће Мирослава Биљаке својим радницима даје и регрес за годишњи одмор, божићницу, разне стимулације, а радници узвраћају коректним и пословним односом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана