Нестали дјечак виђен у Бањалуци?

Милан Вујић
Нестали дјечак виђен у Бањалуци?

Градишка - Ученик другог разреда градишке Гимназије Драгољуб Мисимовић, којем се изгубио сваки траг након што је у уторак изашао са часа, наводно је у четвртак виђен у Бањалуци, што је породици дало наду да ће се вратити кући.

Његова сестра Марија казала је да их је телефоном позвала једна Бањалучанка и саопштила им да је Драгољуба видјела како исцрпљен хода градом.

- Рекла је да јој је пришао дјечак и питао гдје може да замијени неке ситне евре. Она му је објаснила гдје то може учинити, а тек када је дошла кући видјела је слику у новинама и схватила да је то био Драгољуб - каже Марија.

Забринута сестра додаје да је жена испричала да јој је било сумњиво што дјечак није знао гдје је "Боска", а налазио се код старе аутобуске станице у Бањалуци са које се види та робна кућа.

- Мој шеснаестогодишњи брат је био у фармеркама, црном дуксу са тамноплавим шарама и црним патикама. Молим све који су га видјели да нам то јаве - истакла је Марија.

Очајни родитељи и сестра не губе наду и покушавају да пронађу било какав траг који би одгонетнуо мистериозни нестанак. Отац Богдан каже да по цијелу ноћ бдију чекајући сина и да их је охрабрио позив жене из Бањалуке.

- Имамо информацију да је виђен у Бањалуци и то полиција истражује. Не знамо шта нас је ово снашло. Супруга и ја не можемо бити код куће. Обилазимо и обалу ријеке Саве не бисмо ли нашли какав траг - каже Богдан Мисимовић.

Дјечаков телефон је и даље искључен, а отац се нада да би га путем ГПС-а могли лоцирати.

- Драгољуб је добро баратао техником, тако да ми је недавно показивао да може свој телефон лоцирати за мање од минут путем рачунара, док у полицији кажу да то не могу учинити. Мислим да би лоцирањем телефона пронашли и Драгољуба - поручио је Богдан.

Мајка Мирјана сину кроз сузе поручује да се само врати жив и здрав, јер нико није љут на њега.

- Ако нас може чути поручујем му да је само важно да је жив и ништа друго. Никакве оцјене и никаква школа. Само да нам се врати - каже уплакана мајка.

До закључења овог броја "Гласа Српске" Драгољуб није био пронађен. Из Центра јавне безбједности Бањалука у петак је саопштено да предузимају све како би пронашли ученика из Градишке. Поручили су грађанима да све информације које би могле помоћи у што бржем проналаску дјечака могу доставити у најближу полицијску станицу или бесплатним позивом на број 122.

Руководство градишке Гимназије је у уторак око 20 часова пријавило полицији нестанак Мисимовића, који је отишао са шестог часа казавши да мора купити сендвич. На наставу се није вратио, а у школи кажу да се на видео-надзору види како Драгољуб напушта зграду без торбе и јакне које је оставио у учионици.

Његови школски другари кажу да је био повучен и да су га највјероватније погодиле лоше оцјене из математике и српског језика.

Апел

Породица Драгољуба Мисимовића моли све који су га видјели или имају било каква сазнања о њему да то одмах јаве полицији или да позову његовог оца Богдана Мисимовића на број телефона 065/872-816.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана