Непроходан пут Гацко - Невесиње, у селу Фојница вода ушла у три куће VIDEO

Милош Васиљевић
Foto: М.В.

ГАЦКО- Због излијевања ријеке Заломке на магистралном путу Невесиње- Гацко у селу Риља од синоћ је саобраћај у прекиду.

Најкритичнија тачка је у селу Риља гдје је тренутно висина воде на путу око 60 центиметара.

Екипе ” Невесињепутева” су са свом потребном механизацијом на терену, па се очекује да ће се саобраћај у току дана нормализовати.

- Вода је рано јутрос ушла у три куће у гатачком селу Фојница, јер се излила ријек Ђеропа - казали су из Ватрогасно спасилачке јединице Гацко.

 

Тренутно је отежан пут Гацко - Фоча, а највише одрона и повремених застоја је између два тунела на превоју Чемерно.

У осталим општинама источне Херцеговине и горњег Подриња, гдје су најављене највеће падавине за сада нема већих проблема.

Источно Сарајево: Тренутно нема разлога за проглашавање стања елементарне непогоде

На подручју општине Источни Стари Град тренутно нема разлога за проглашавање стања елементарне непогоде због падавина, али је битно да се свакодневно одржава комуникација у случају потребе за реаговањем и доношењем других одлука, закључено је на сједници Штаба за ванредне ситуације.
Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је на сједници Штаба да ова локална заједница директно није угрожена изливањем ријека, али да евентуално може бити бујичних проблема.

Он је навео да су надлежна предузећа спремна да одговоре задатку, те да је важно да се електродистибуција припреми што се тиче хидроцентрале и да се обезбиједи дежурство, наведено је на званичној страници Општинске управе.

Гашановић каже да снијег може пасти на Вучијој Луци, Хреши и Требевићу, те нешто мање на Булозима.

"Овдје је битна само наша координација, сви морају да буду присутни и да се ставе под команду Штаба", рекао је Гашановић.

Састанак Штаба за ванредне ситуације одржан је на захтјев Републичке управе цивилне заштите због најава Републичког хидрометеоролошког завода да се ове седмице очекују обилне падавине. 

Козарска Дубиц: Нове падавине нису угрозиле стабилну хидролошку ситуацију

Нове падавине нису угрозиле стабилну хидролошку ситуацију на подручју Козарске Дубице, потврдио је јутрос шеф општинског Одсјека цивилне заштите Ђуро Трубарац.
Трубарац је навео да ријеке Сава и Уна имају тренд раста, као и бујичне рјечице, али да не угрожавају путне комуникације и домаћинства.

"Водостај Уне је тренутно на 150 центиметара и расте девет центиметара на час. Расте и водостај Саве, али су обје ријеке и даље испод нивоа редовних одбрана од поплава", рекао је Трубарац.

Он је додао да су све надлежне службе у приправности, са фокусом на стање бујичних вода и притока Уне, те да је стање свих водозаштитних мјера под контролом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана