Непримјерено извињење Петровића турском народу на Велики петак

Срна
Непримјерено извињење Петровића турском народу на Велики петак

Добој - Борачка организација у Добоју незадовољна је непримјереном изјавом градоначелника Обрена Петровића у којој се извињава турском народу због одржаних протеста због приступања овог града Заједници општина турског свијета.

Предсједник Предсједништва Борачке организације града Добој Зоран Бијелић рекао је Срни да је огорчење ове популације веће због чињенице да су градоначелникова извињења са јучерашњег састанка представника Заједнице општина турског свијета у Травнику, изречена на Велики петак.

“Иза приступања Заједници општина турског свијета стоји неки резон високе политике, који ми, а изгледа и нико други не разумије. Које су то игре у питању, сада ником није јасно”, оцијенио је Бијелић.

Бијелић је навео да Петровићево извињавање турском народу због захтјева да се опозове одлука о приступању Заједници општина турског свијета доводи у питање привредну оправданост те заједнице која, како оцјењује, изгледа има много већу димензију од оне за коју са представља.

Он је рекао да нико нема ништа против турских улагача, те да су свјесни досадашњих улагања у Добој.

Као додатни проблем Бијелић наводи и нејасност градоначелникових изјава у којима помиње могућност повлачења одлуке, и њеног замрзавања, па до извињења турском народу.

Бијелић очекује да ће ситуација бити много јаснија након састанка представника градске Борачке организације са Петровићем, који је најављен за уторак, 14. април.

Он је истакао да ће Петровићево ниподаштавање борачке популације у захтјеву да се опозове одлука о приступању Заједници, ускоро изаћи на видјело када се скупе потписи за његов опозив и укаже на број људи који не подржавају наведену одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана