Билећа: Неопходно проширење вртића "Будућност"

Srna
Билећа: Неопходно проширење вртића "Будућност"

БИЛЕЋА - Смјештајни капацитети у Дјечијем вртићу "Будућност" у Билећи попуњени су, док је заинтересованост родитеља за услуге вртића повећана па је неопходно проширење простора, рекао је Срни директор ове установе Васо Радовановић.

 


Радовановић је навео да ову предшколску установу тренутно похађа око 120 малишана распоређених у четири васпитне групе, а због попуњености капацитета нису у могућности да прихвате нове кориснике.

Он је напоменуо да су се због тога обратили Општинској управи за доградњу и проширење смјештајних капацитета како би испунили сва очекивања родитеља.

"Аплицирали смо ка Општинској управи да изађе у сусрет младим брачним паровима и родитељима који раде и догради још једну просторију за редовну васпитну групу и старију јасличку групу, у којој су дјеца од двије и три године. Те двије просторије би задовољиле све потребе и захтјеве родитеља", истакао је Радовановић.

Радовановић је навео да цјелодневни боравак у вртићу кошта 80 КМ, а полудневни 65 КМ, те додао да се у вртићу труде да испуне педагошке стандарде.

Менаџер општине Билећа Михајло Вујовић рекао је Срни да је проширење капацитета вртића "Будућност" ушло у стратегију развоја општине Билећа 2020-2029. године.

"Општина тај пројекат има у виду, али се о конкретним корацима на том плану још не може говорити", навео је Вујовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана