Необичан брачни пар из Дервенте спрема још једну прославу: Марићи послије задушне вечере иду пред олтар

Милијана Латиновић
Необичан брачни пар из Дервенте спрема још једну прославу: Марићи послије задушне вечере иду пред олтар

Дервента - Након што су у августу прошле године са више од 200 гостију прославили своје задушнице, Драган и Драгица Марић из Појезне код Дервенте увелико планирају нову прославу - црквено вјенчање.

Мјесецима након што су себи за живота приредили задушну вечеру, телефон у кући Марића не престаје да звони.

Од Бањалуке, Сарајева, Београда, Загреба па све до далеке Америке, проширио се глас о несвакидашњој прослави овог брачног пара, а како Драган у шали каже, како и не би, па не "сахрањују се живи" баш сваки дан.

- Зову људи из свих крајева свијета, посебно након што је емитован документарни филм о нама на Радио-телевизији РС. Постали смо популарнији од ових наших политичара - рекао је Марић, додајући и да га људи на улици препознају.

Међутим, ових дана много више га окупира брига о томе да ли ће аутобиографска књига, коју је написао, бити одштампана прије нове прославе у дому Марића - црквеног вјенчања.

- Свој животни пут исписао сам на странице књиге, која ће за мјесец, два у штампарију. За почетак, штампаћемо 100 примјерака - рекао је Марић и додао да ће у дворишту породичне куће прије вјенчања организовати промоцију аутобиографије.

Дуге зимске дане Марићи су искористили да саставе списак гостију и испланирају најсрећнији дан у свом животу.

- Прије вјенчања морамо крстити Драгицу, па да руку под руку с њом могу пред олтар. Са пријатељима који имају салон вјенчаница већ смо договорили да најљепшу вјенчаницу припреме за моју љубав - рекао је Марић, којем је Драгица трећа супруга.

Додао је да би црквено вјенчање требало да буде одржано на љето идуће године, јер желе да све припреме како доликује.

Иако иза себе има већ један брак, Драгица Марић признаје да јој је мало необично да у седмој деценији живота обуче вјенчаницу.

- То је Драганова жеља да се пред Богом закунемо једно другом на вјерност и љубав и да носим вјенчаницу. Иако је до вјенчања остало још доста времена, узбуђена сам, па не удаје се сваки дан - кроз смијех додаје Драгица.

Овај по свему необичан брачни пар заједно корача кроз живот већ 17 година. На вјечну љубав на овом, али и на "оном свијету" једно другом су се заклели пред бројним пријатељима и родбином у августу прошле године када су себи организовали задушну вечеру. Изградили су за себе и Драганове родитеље спомен-костурницу која их је коштала 13.000 евра, а захваљујући бројним новинарским екипама које су извјештавале о овом догађају, њих двоје у седмој деценији живота доживјели су велику популарност.

"Амиџи шоу"

Драган Марић каже да нема медија у БиХ, али и шире који није јавио о њиховим задушницама.

- Прича о нама приказана је и у емисији "Амиџи шоу", а водитељ Огњен Амиџић рекао је тада да би волио да будемо његови гости - рекао је Драган и додао да ће се радо одазвати ако их Амиџић позове у емисију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана