Немања кренуо бициклом из Градишке за Рим

АТВ
Немања кренуо бициклом из Градишке за Рим

Градишка - Бицикл утегнут, ствари привезане, све на мјесту. Још само да се окупе сви који су обећали да ће да дођу на испраћај и путешествије Немање Лендића из Градишке може да почне. И то ни мање ни више него – у Рим! Јутрос је почела његова једномјесечна авантура.

Немања за себе каже да је острашћени бициклиста, авантуриста и љубитељ путовања, како рече, добитна комбинација за живјети живот пуним плућима. А јака плућа, ноге, руке и психа ће да му требају јер га чека пут Градишка – Рим – Градишка дуг 2700 километара. Неће бити лако. Али барем кад стигне, знаће зашто је данима педалирао.

За толики пут треба и много ствари. Али су стале на бицикл. Сва опрема тешка је око 35 килограма. Током ове авантуре, Немања ће проћи кроз Лику, Истру, Венецију, Римини. У повратку из Рима ће бродом од Анконе до Сплита, а онда познатом рутом од мора према Градишци одакле су га данас испратили чланови породице и бројни пријатељи, међу њима и бициклисти који су му друштво правили првих неколико километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана