Неле Карајлић: Апатија најопаснија појава у друштву

Срна
Неле Карајлић: Апатија најопаснија појава у друштву

Бањалука - Данашња омладина нема утопијску слику свијета па у недостатку утопије долази до апатије, која је најопаснија појава у друштву, сматра музичар и писац Ненад Јанковић, алијас Др Неле Карајлић.

Он је на форуму у Бањалуци, који је организовао Покрет "Позитивна Српска", навео да се без утопијске слике "лако постаје терориста, а када се она створи - тада и терористи полако почну да бивају умјетници".

Карајлић оцјењује да су најактивнија омладина данас фудбалски навијачи, који имају своју унутрашњу организацију, чак и више него студенти или социјалне групе.

- Да ли ће млад човјек "припасти" Фудбалском клубу Борац, исламу или рокенролу, питање је које свако рјешава према свом афинитету - навео је Карајлић.

Он је нагласио да је његова генерација имала утопијску слику свијета, односно да је тада постојала мисао да свијет може бити боље мјесто за живот.

Портпарол кампање "Мисли позитивно" Огњен Ранисавић рекао је да је Карајлић и у току посљедњег грађанског рата, захваљујући позитивној енергији, успио да направи серијал "Сложна браћа" иако у то вријеме није било превише разлога за смијех.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана